Wastips

Door het wassen van je kleding op de goede wijze zullen deze langer mee gaan en dus vaker gedragen kunnen worden. Hou je kleding lang mooi met de tips die wij je geven.

De top tips

Sorteren: Sorteer je kleding altijd op kwaliteitsoort en kleur. Truitjes van lage kwaliteit was je namelijk op de fijne was stand en de andere kleding kunnen worden gewassen in een normaal wasje.

Binnenstebuiten: Draai kleding die in de was gaat altijd binnenstebuiten, dit is zeker belangrijk bij t-shirt met een opdruk en spijkerbroeken. Zo blijven de prints op de shirt namelijk langer op het shirt en zal de wassing van je jeans er niet af gaan.

Wasetiket: Kijk altijd op het wasetiket op hoeveel graden je kleding gewassen mag worden en of deze ook in de droge mogen. Mocht het zo zijn dat je trui niet in de droger mag doe dit dan ook niet anders krijg je een kleiner trui uit de wasmachine dan toe je hem er in deed.

Geurtjes: Is je kleding niet vies maar ruikt het wel niet meer zo fris? Hang deze dan buiten op waar deze kunnen uit waaien of doe het in de droger met een opfris doekje.

Behandel je vlek: Als je een vlek in een kledingstuk heb, kun je deze het best zo snel mogelijk behandelen. Ben je dus thuis stop hem dan gelijk in de wasmachine, nadat deze hebt afgespoeld met koud water.

Specifieke tips voor je jeans:

1. Doe nooit meer dan vijf jeans te gelijk in een was.

2. Was spijkerbroeken met een donker wassing de eerste paar keren apart, deze kunnen namelijk kleur afgeven aan de andere was.

3. De kwaliteit verslechterd als je de spijkerbroek te heet wast.

4. Maakt altijd de zakken leeg van je jeans.

Meer tips: