Handige tips

Kledingtips ze zijn er in overvloed en in vele soorten. Handige tips om u kleding langer mooi te houden of die ene lelijke vlek uit je kledingstuk te krijgen zodat je deze weer kan dragen. Hierdoor vind je een groot aantal tips die in de toekomst zeker kan gebruiken.

Haal de vlek uit je kledingstuk !

Rode wijn: Heb je een lelijke rode wijnvlek in je witte t-shirt? Absorbeer de vlek dan zo veel mogelijk waarna je de vlek dept met azijn. Je kan ook eerste de vlek bestrooien met veel zout waarna je de vlek behandeld met azijn. Mocht je op een feestelijke gelegenheid zijn en deze spullen niet bij je hebben, dept de rode wijn vlek dan weg met witte wijn.

Kauwgom: Heeft iemand een kauwgom aan je vast geplakt per ongeluk ? Leg dan je kledingstuk in de diepvriezer waar de kauwgom hard word door de kou. Hierna kan je kauwgom van het kledingstuk af krabbe.

Roestvlekken: Hebben de drukknoopjes je op je blousje roestvlekken achter gelaten kies er dan voor om deze weg te halen met roestverwijderaar deze koop je bij de drogisterij.

Bloedvlekken: Ben je gevallen en hierdoor zit er nu bloed op je nieuwe spijkerbroek? Leg deze dan in bak met melk en water waarna je hem wast in de wasmachine.

Deodrant vlekken: pas op met dreodant op spuiten deze kunnen namelijk witte vlekken of strepen achter laten op je kleding. Deze vlekken gaan er eenvoudig uit in de wasmachine.

Rode sausvlekken: Heb je ketchup of macronisaus geknoeid op je kleding was deze dan gewoon in de wasmachine en laat het kledingstuk op drogen in de zon. Door het zonlicht gaat de vlek weg. Mocht de vlek nog niet weg zijn dan kunt u deze nog altijd insmeren met tandpasta en wassen op een normaal programma.

Vetvlekken: Smeer de vetvlek in met wasmiddel waarna je deze wast in de machine. Het is ook mogelijk om de vlek in te smeren met citroensap waarna je hier zout overheen strooit. Het vet zal dan in het zout trekken.

Transpiratievlekken of – geur: Is er een zweetgeur in uw t-shirt getrokken dan kunt u deze behandelen met azijn. Doe flink veel azijn in een emmer zo'n een derde van de fles waarna je het t-shirt hierin laat trekken. Vervolgens kun je het t-shirt wassen op een normaal programma. Bij gele vlekken onder oksel in het t-shirt kun je een emmer warm water pakken met een vaatwastablet en het t-shirt laat dit weken.

Geniet langer van je nieuwe kledingstukken door de vlekken er uit te halen !