Een witte jeans wit houden

Het weer begint weer aangenaam te worden en de lente is aangebroken. Dat betekend dat je ook weer die witte broek uit de kast mag halen! Een hagelwitte broek is lekker zomers en een lust voor de ogen. Echter is het dragen van zo'n broek ook vaak een drama. Binnen 10 minuten heb je meestal de eerste vlekken er al op zitten en heb je geen flauw idee hoe je dit voor elkaar gekregen hebt. 
Toch gaan we allemaal nog steeds massaal voor een witte jeans omdat ze echt mooi zijn als ze wit zijn. Wij hebben daarom een aantal tips zodat jij je witte broek de hele dag wit houdt.

Kijk waar je gaat zitten

Het is natuurlijk zo dat je meestal onbewust gewoon ergens gaat zitten. Echter is het wel handig dat je eerst kijkt waar je gaat zitten wanneer je een witte jeans aan hebt. Zo voorkom je dat je vreemde plekken op je broek krijgt. Zo houd jij altijd je broek wit ook wanneer je ergens gaat zitten.

Een lange jas

Heb jij witte kleding aan? Dan kun je er ook voor kiezen om een langere jas aan te trekken. Door de lange jas is je broek natuurlijk een beetje beter beschermd. De lange jas zorgt er namelijk voor dat jij tijdens het zitten geen vlekken op je kont krijgt. Daarnaast zorgt de lange jas ook tegen andere vlekkenmakers van buitenaf zoals vlekken van struiken en waterspetters.

Maak je vooraf op

Wil jij graag je witte broek wit houden? Zorg dan dat jij je opmaakt voordat jij de broek aantrekt. Een make-up vlek is namelijk al snel gemaakt en is er moeilijk uit te krijgen. Tijdens het opmaken kan het namelijk snel gebeuren dat er iets van je make-up op je broek valt en dit heb je vaak pas later in de gaten. Trek daarom dus een badjas aan of kleedt je na het opmaken pas aan. 

Vermijd vieze handen bij je witte broek

Vele onder ons hebben de neiging om de broeken te gebruiken als een soort servetje. Dit gebeurt vaak wanneer je iets gegeten hebt en er geen servetje in de buurt is of juist wanneer je jouw handen gewassen hebt en jij je handen niet kan afdrogen. Je veegt dan vaak onopgemerkt je handen af aan je broek. Dit is natuurlijk niet erg handig en fris maar zeker met een broek die wit is, heb je een groot probleem. Het afvegen van je handen aan een broek bezorgt je zeker vlekken!

Vermijdt deze soorten voedsel

Jij kunt beter deze soorten voedsel vermijden als jij graag een witte broek wit wilt houden:
  • Rode wijn. Rode wijn is een groot gevaar voor witte kleding. Het is dus maar beter dat je deze alcoholische drank niet drinkt wanneer je iets wits draagt.
  • Soep. We kennen het denk ik allemaal wel. Je bent soep aan het eten en vlak voordat je de lepel naar je mond brengt, valt de soep op je kleding en heb je een vlek op je kleding. Zorg er dus voor dat je de soep op een ander moment eet!
  • Eten met sauzen. Pasta's en dergelijke zijn erg lekker maar dit zijn ook een van de grootste etenswaren waar je vlekken mee krijgt. Vaak gaat dit eten gepaard met een boel rode saus en niet morsen wordt dan moeilijk. 
  • Rood fruit. Dit kun je beter vermijden aangezien rood fruit rode vlekken afgeeft en deze erg moeilijk uit witte kleding te halen zijn.